Musiikki


Toteutukset

Blogikirjoitukset

Bändilinja -blogi, Otavan Opiston bändilinjalaiset bloggaavat
Musiikin maksuttomat ohjelmistot -blogi
Musiikin online-materiaalit -blogi
Ritva Eerolan nettisivut ihmisäänen toiminnasta ja sen mahdollisuuksista


Verkostot

Sometu
Vinkkiverkko
Vinkkiverkko/Musiikki-ryhmä

Työkalut

EDU.fi

on opettajille suunnattu verkkopalvelu, josta löytyy verkko-oppimateriaaleja, opetusta tukevaa aineistoa sekä tietoa kilpailuista ja teemapäivistä.
EDU.fi/Musiikki esi- ja perusopetuksessa
EDU.fi/Musiikki lukiokoulutuksessa

LinkkiVinkki/Musiikki

listaa opettajien itse tekemiä oppimisaihioita, suosikkilinkkejä ja kuvauksia tieto- ja viestintätekniikan (TVT) opetuskäyttötilanteista.

Opettaja.tv

Musiikin teemapaketit opetukseen

MuseScore

on ilmainen musiikin sävellys & nuotinnusohjelma.

Net Mates Tin Whistle

sivustolla opit soittamaan ja laulamaan suomalaista ja irlantilaista kansanmusiikkia. Sivusto on tehty helpottamaan musiikinopetusta ja on vapaasti käytettävissä opetuksessa. Pääset sivustolle Kirjaudu vieraana -painiketta painamalla.

Vinkkiverkko-wikin TVT-sivu

Hankkeet

AVO-hanke
Avoimet verkostot oppimiseen (AVO) – hankkeessa pilotoidaan, koulutetaan ja tuetaan uusien toimintamallien pedagogista ja kriittistä käyttöönottoa oppilaitoksissa ja kansalaistoiminnassa. Hanke kestää vuoden 2011 loppuun ja sitä koordinoi Suomen eOppimiskeskus ry. Hanke kuuluu opetusministeriön hallinnoimaan Manner-Suomen ESR-ohjelman toimintalinjaan Avoimissa oppimisympäristöissä aktiiviseksi kansalaiseksi. Hankekonsortiossa osahankkeita toteuttavat: Taideteollinen korkeakoulu, Tampereen yliopisto, Åbo Akademi, Hämeen ammattikorkeakoulu, Otavan opisto, Kansalaisfoorumi SKAF ry, Teknologiakeskus Innopark Oy, Hämeen kesäyliopisto, Hämeenlinnan ja Kotkan kaupungit sekä HCI Productions Oy.